Zajedno za ZELENIJU BiH

Kao što i sami naziv “I BiH Green” sugerira, naša misija podstiče na aktivnu radnju koja je vezana za očuvanje okoliša, a primarni fokus svih naših nastojanja je “Bosna i Hercegovina koja brine o okolišu s građanima koji kontinuirano rade na podizanju svijesti i jačanju zajedničke vizije za ljepšom domovinom!

Naš cilj je da motiviramo i inspiriramo na promjenu! Želimo da podijelimo pozitivna iskustva onih koji su već započeli „zelene“ promjene, probudili svijest o važnosti zelene inicijative u svom okruženju, pokrenuli pozitivne priče i koji žele svojim primjerom biti motivacija i drugima.

Malim koracima doprinosimo boljem i zelenijem sutra!

Projekat podržali

Zelenija budućnost

Iako ovaj projekat podrazumijeva aktivnosti tokom cijele godine vezane za tematiku zaštite i očuvanja okoliša, ipak jedan cijeli mjesec – juni – će biti posvećen isključivo ovoj temi, odnosno podizanju EKOLOŠKE SVIJESTI u BiH! Tokom mjeseca juna bit će organizirane mnogobrojne aktivnosti, te centralni događaj “I BiH Green fest” koji će se održati 8. 6. 2024 na Vilsonovom šetalištu, gdje će se na jednom mjestu okupiti svi one koji se bave ovom tematikom ili žele da stave ovu temu u fokus svojih aktivnosti!

Program i radionice

Cjelodnevni događaj uključivat će edukativni sadržaj koji podrazumijeva raznovrsna izlaganja stručnjaka iz ove oblasti, kao i panel diskusije, te radionice na kojim ćemo moći vidjeti praktične primjere održivih praksi. Naglasak će biti na pokazivanju onoga što se do sada uradilo, pozitivni primjeri, kao i šta se još može učiniti kako bi se smanjili negativni efekti svakodnevnog života na okoliš.

Šta planiramo

 • Više stručnih panela s aktualnim i relevantnim sagovornicima

 • Više učesnika i posjetilaca

 • Nagrade za najbolje DO GREEN STARS iz oblasti koji su dio globalne misije “Ciljeva održivosti”;

 • Zajedničke inicijative i akcije svih učesnika;

 • Nagrađujemo školarce za najbolje ideje iz projekta

  za reciklažu: “Korištenim stvarima udahni novi život”

 • Razmjenjujemo najbolje prakse održivog

  poslovanja pravnih lica u BiH;

 • Promoviramo vrijednosti pojedinca, porodice i

  zajednice

 • Druženje je interaktivni događaj za cijelu porodicu.

  Dijelimo pozitivna iskustva onih koji su već započeli „zelene“ promjene, probudili svijest o važnosti zelene inicijative u svom okruženju, pokrenuli pozitivne akcije i koji žele motivosati druge. Malim koracima dopinosimo boljem i zelenijem sutra, uz poseban akcenat na pravna lica koja su već uveliko dala svoj doprinos zelenijoj budućnosti BiH.

Scroll to Top