Proljetne alergije: tonik koji će ublažiti simptome i uljepšati vam proljeće

Ovaj recept za zdravi tonik koji blagotvorno djeluje na organizam i olakšava simptome alergije će vam vratiti osmijeh na lice

Svrbež i peckanje očiju, suhoća i senzacija škakljanja u grlu, umor, kašalj i kihanje – sve su to naporni simptomi alergije koji nam ometaju svakodnevni život. Olakšati simptome možete ne samo pomoću lijekova, već i pomoću narodnih recepata koji u sebi sadrže bogate i kvalitetne sastojke. Narodne recepture su blaga iz prošlosti, a iako vam neće izliječiti korijen problema, olakšat će vam nošenje s istima, a to nikad nije na odmet.

Zato vam donosimo recept za zdravi tonik koji će vam ublažiti simptome alergije i omogućiti uživanje u proljeću. Tonik se radi od svježeg soka ananasa, jabučnog octa, listova maslačka i manuka meda te ciljano djeluje na suhoću u vašem grlu i umor i pospanost koje alergije prouzrokuju. Svježi sok ananasa sadrži bromelain, kemijski spoj koji djeluje protuupalno na naše tijelo, posebno na dišne puteve.

Jabučni ocat smanjuje višak kandide u crijevima, dok med ima antioksidacijska svojstva. Med također sadrži i pelud u tragovima: izloženost takvim najmanjim mogućim dozama peluda može povećati razinu tolerancije našeg tijela na njih. Konačno, lišće maslačka pomaže jetri očistiti se i tako otkloniti poteškoće u održavanju i čišćenju crijeva.

Sastojci
175 mL svježeg soka od ananasa
2 čajne žličice jabučnog octa
¼ šalice nasjeckanih listova maslačka
1 čajna žličica domaćeg meda ili Manuka meda
Priprema
Sve sastojke stavite u blender ili drugi procesor hrane kojeg imate pri ruci i usitnjavanje ih dok ne dobijete homogenu povezanu tekućinu – i vaš zdravi tonik je spreman za konzumaciju! Nemojte ga popiti cijelog odjednom – pijte ga tijekom dana, a za najbolje rezultate pazite da dovoljno spavate i pripazite na unos šećera, jer to zna utjecati na reakcije na alergije.

Izvor: naturala.hr

Scroll to Top