Boreći se protiv depresije jedan je Britanac napravio mišje selo!

Britanac koji je prije šest godina izgradio preslatko mišje selo kako bi se nosio s depresijom, dodao je pub, knjižaru i domove Hobita – za još dirljivije fotografije

Simon Dell počeo je stvarati ‘mini shire’ kada je u svom vrtu ugledao divljeg miša i htio ga je zaštititi od susjedskih mačaka. Od tada je 50-godišnjak privukao više miševa u luksuzni mišji grad, izgrađen od recikliranih materijala i prenamijenjenog smeća.

Simon dokumentira svakodnevne seoske aktivnosti na svojim kanalima društvenih medija (George the Mouse u kući od balvana) uz impresivnih više od 150.000 pratitelja.

Mišje selo koje vraća svima osmijeh na lice
“Bez fotografije i zabave izrade malih stvari, lako bi mogao ponovno potonuti u duboku depresiju”, kaže Simon i objašnjava kako mu je fotografija dala razlog da ponovno ustane i izađe, a mišje selo vratilo osmijeh na lice.

Zato se nada kako će i drugima pružiti istu radost kao i njemu. Godine 2018. Simon je sjedio u svom vrtu u Južnom Yorkshireu kada je ‘vidio mačke kako sjede samo nekoliko koraka od malog miša s druge strane ograde’. Nagomilao je male balvane oko kutije kao doma za miša i prekrio je mahovinom i slamom kako bi mu pružio malo sklonište te žičanom ogradom ga ogradio kako bi držao mačke podalje.

Upoznajte Georgea i njegove prijatelje
Nakon što je podigao sklonište za miša, kojeg je nazvao George, počeo je dodavati još kuća u susjedstvu. Unutar nekoliko dana uselilo se nekoliko prijatelja miševa koji su željeli uživati u udobnosti novih domova.

Fotograf divljih životinja počeo je dodavati i razne detalje malim kućama, oblikovati stolove za blagovanje i davati im rekvizite za hobije poput slikanja, vožnje čamcem, vrtlarstva i fotografije. Danas ima oko 20 miševa, s vjerojatno dvije obiteljske grupe.

“Jedino ograničenje su moja vlastita mašta i vještine u izradi novih zgrada – budući da se sve izrađuje ručno od recikliranih komadića drva, starih cjepanica ili gotovo svega što mogu pronaći u šupama ili smeću, a što bi moglo dobiti novi život. Primjerice, dvije stare čizme pretvorene su u kućice za miševe“, kaže Simon.

Selo nastalo od reciklažnih materijala
Simon planira dodati željezničku stanicu, kafić i kazalište ili kino. Dodaje kako je mišje selo njemu – i mnogim njegovim pratiteljima pružilo neizmjernu radost usred osobnih borbi.

“Budući da sam oduvijek patio od depresije, nesanice i tjeskobe, oni su uvijek tu da me podrže u dobrim ili lošim trenucima – i mnogi smatraju da im moje fotografije i videozapisi pomažu svakodnevno ih nasmijati i podići im raspoloženje. To mi je oduvijek bio cilj – izmamiti drugima osmijeh na lice, a istodobno održati svoj um i tijelo aktivnima“, zaključuje.

Izvor: naturala.hr

Scroll to Top