Što je e-Račun zašto ga treba koristiti?

Elektronički račun (e-Račun) je dokument potpuno istovjetan papirnom, a uz njega je moguće priložiti različite dokumente (elektroničke ili skenirane) poput popratnih dopisa, priloga, obrazaca, ugovora i ostalih dokumenata koji se prilažu računu kada se šalje u papirnatom obliku.

Elektronički račun (e-Račun) sadrži sve potrebne elemente koje račun treba imati te u sebi sadrži važne podatke za obračun PDV-a sukladno Zakonu o PDV-u. Standardiziran je i struktuirani oblik računa u elektroničkom obliku koji sadrži sve obavezne stavke propisane važećom regulativom, usklađen je s preporučenim standardima te e-Invoice direktivom.

e-Račun se temelji na PKI tehnologiji, sukladno x.509v3 standardu, što jamči visoku razinu sigurnosti i autentikacije korisnika servisa, elektroničko potpisivanje računa te ovjeru vremenskim žigom. Svi računi potpisuju se elektroničkim potpisom što znači da je integritet sadržaja elektroničkog računa zajamčen, a njegova autentičnost kao i autentičnost njegova pošiljatelja nedvojbeno je zagarantirana.

Umjesto papirnog računa kompanija Telemach je za svoje korisnike napravila iskorak I na taj način se pridružila globalnom trendu očuvanja životnre sredine.

Izaberi e-račun. Besplatan je, čuva životnu sredinu i pojednostavljuje način plaćanja. Jednostavno i brzo zamijeni papirni račun e-računom i učestvuj u nagradnoj igri u periodu od 10.4. do 10.5.2023. u kojoj možeš da osvojiš glavnu nagradu – Samsung TV QE65Q70BATXXH ili jedan od 4 Samsung Galaxy Watch5. Detalje o nagradnoj igri pogledaj na linku.

U nagradnoj igri možete učestvovati u periodu od 10. aprila do 10. maja tekuće godine, a vaša podrška i aktivnost ključne su za očuvanje naše planete.

Sve što je potrebno je da ukoliko već niste, aktivirate e-račun na MOJ Telemach portalu ili putem linka koji će naknadno stići na vašu email adresu i automatski učestvujete u nagradnoj igri. Korisnici koji su već ranije aktivirali e-račun, također učestvuju.

KAKO AKTIVIRATI  E-RAČUN?

Putem Moj Telemach portala u tri jednostavna koraka:

Registruj se na MOJ Telemach

Odaberi e-mail adresu za dostavu računa

Potvrdi dostavu klikom na link koji ćemo ti poslati na odabranu e-mail adresu.

Pređi na e-račun i osvoji Samsung TV 65’’

Aktivacijom e-računa, ne samo da doprinosite očuvanju okoliša, nego imate priliku osvojiti i glavnu nagradu TV Samsung QE65Q70BATXXH, kao i jedan od četiri Samsung pametna sata.

Imena sretnih dobitnika proglasićemo 19. maja na našem website-u i Facebook stranici, a detaljnije uputstvo za aktivaciju e-računa možete pogledati na Telemach portalu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top