Ekologija i kućni ljubimci: 3 jednostavna načina za održiviji odgoj

Održiv način života je važan u svim segmentima, pa i u onom koji se tiče odgoja i održavanja vaših kućnih ljubimaca. Uz pomoć ovih jednostavnih savjeta ga možete podići na novu razinu

Kada je riječ o održivim navikama u svakodnevnom životu, prirodna je tendencija razmišljanja o vašem individualnom odnosu s planetom i svijetom u kojem živite. Od recikliranja do zero waste kućanstva pa do minimalnog trošenja resursa poput vode i električne energije, svaki se vaš pokušaj broji i ostavlja pozitivan učinak na cijeli svijet.

Iako je ovo prvi neophodan korak prema ekološki svjesnijem životu, važno je razmisliti i o stvarima, odnosno živim bićima za koje ste također odgovorni – od automobila i mobilnih uređaja do vaše djece i kućnih ljubimaca. Vaš krzneni najbolji prijatelj ne može biti odgovoran za sebe, stoga je važno da uzmete u obzir i njegove navike koje ste zajedno gradili. Evo kako…

Odaberite ekološke potrepštine

Baš kao i kad kupujete igračke, toaletne potrepštine i ostale stvari za svoju djecu, odlučite se za proizvode izrađene od recikliranih ili održivih materijala i za svoje kućne ljubimce. Proučite koji brendovi u proizvodnji koriste prirodne materijale i radije se odlučite na njihovu kupnju.

Kad je riječ o šamponima, regeneratorima i ostalim potrebnim proizvodima za njegu, također potražite ekološki prihvatljive opcije koje ne sadrže parabene i sintetiku te dolaze u ekološkoj ambalaži.

Promijenite pseću prehranu

“Ono si što jedeš” ne odnosi se samo na ljude. Osim vas i vaše djece, važno je što konzumiraju vaši psi kako bi ostali zdravi i sretni, a pritom doprinosili očuvanju okoliša. Kad razmišljate o hrani za svog ljubimca, odlučite se za što prirodniju hranu koja ne sadrži kemijski sintetizirane vitamine, minerale, umjetne arome, bojila i druge kemijske konzervanse. Šokantno je koliko se neprepoznatljivih sastojaka često nalazi u uobičajenoj hrani za pse koju vidite na policama, pa birajte pametno.

I zato promijenite hranu za kućne ljubimce i pogledajte činjenice o prehrani baš kao što biste to učinili i za sebe jer nema potrebe da svoje ljubimce izlažete potencijalnim toksičnostima aditiva koje štete i njemu i planeti.

Krenite u održive šetnje

Kada krenete u brze šetnje sa svojim štencem, uživate u vježbi, dobrom društvu i slikovitim pogledima. No, dio tog zabavnog iskustva je i prikupljanje otpada koje ostavljaju obavljajući nuždu. Pa umjesto da zgrabite plastičnu, pokušajte upotrijebiti bio-razgradive vrećice kojima neće stvarati dodatan otpad. Također, keksiće za ljubimce ponesite u ekološki prihvatljivoj ambalaži, umjesto u plastičnoj.

U današnjem svijetu, ekološki odgoj kućnih ljubimaca ne mora biti ‘tlaka’ jer postoji sve više ekoloških rješenja pomoću kojih možete vrlo jednostavno paziti na planet. Slijedite ove jednostavne savjete te održite dobro zdravlje cijele obitelji.

Izvor: naturala.hr

Scroll to Top