Gloria Galić-Volarić: Sve počinje i završava u prirodi

„Odnos s prirodom još od djetinjstva, branje ljekovitog hercegovačkog bilja s bakom, obiteljske plantaže smilja i lavande bili su sjajna priprema za ovaj posao što je formalno obrazovanje upotpunilo i usmjerilo da danas postanemo renomirani brend prirodne kozmetike na Balkanu i šire”.

 

\"\"

 

Iza brenda Gloria stoji veliki broj mladih ljudi koji s mnogo ljubavi i truda šire svijest o važnosti prirodnih sastojaka za osobnu njegu. Sve je počelo s osnivačicom po kojoj brend nosi ime – Gloriom Galić-Volarić, koja je još 2014. godine svoju zaljubljenost u prirodu i kozmetiku pretvorila u uspješan biznis. I danas uz dosta vremena, znanja i ulaganja – uz svoj tim pažljivo bira sastojke, razvija vlastite formulacije i proizvodi ih u vlastitoj proizvodnji, što istovremeno uz vlastiti marketing odjel prati i prenosi u srca i domove ljubitelja prirodne kozmetike.

 

\"\"

 

– Sve je krenulo od vlastitih potreba, što je dokaz da jedan pojedinac može promijeniti mnoge. Jednog dana mi je mama proslijedila mail za školu fitoaromaterapije i odlučila sam se prijaviti, već na prvi susret znala sam da tu pripadam i da je u pitanju odluka koja će mi promijeniti život. Za vrijeme studiranja nisam mogla pronaći kremu za lice koja odgovara tipu i potrebama moje kože, te sam nakon završene škole fitoaromaterapije u Zagrebu odlučila izraditi vlastitu. Prva krema nastala je u malom studentskom stanu, a i danas je jedan od bestsellera prirodne kozmetike za njegu lica, upravo zahvaljujući smilju o kojem ćemo više u nastavku. Najprije su se oduševili obitelj i poznanici, a potom i svi ostali. Ono što mi je posebno bilo važno jeste saznanje koliko određeni sastojci u kozmetici mogu nanijeti štete koži, upravo to je bio pokretač za izradu prvih proizvoda. Još jedan bestseller čija ideja je nastala za vrijeme studentski dana jeste Gloria bestseller šampon za rast i protiv opadanja kose. Nastao je upravo kao nuspojava studentskog stresa zbog učenja i ispita što je doprinijelo jakom opadanju i gubitku kose. Odlučila sam sve prirodne sastojke koje potiču rast kose objediniti u jedan proizvod i danas s ponosom mogu reći da je pomogao velikom broju žena i muškaraca.

Kojih vrijednosti se drži Gloria tim danas?

– Svatko tko nas posjeti može, u više prostorija, pronaći upravo naše vrijednosti koje se trudimo svakodnevno poštivati kao tim. Naše vrijednosti su timski rad, disciplina, poštovanje, iskrenost, marljivost, urednost, ljubaznost, profesionalnost, zahvalnost i odgovornost. Iako će većina pomisliti kako su ovo osnovne vrijednosti koje nosimo od kuće, ipak smo ih željeli istaknuti, jer smatramo da za dobro obavljanje posla najprije treba biti dobar čovjek i kolega. Što se tiče vrijednosti našeg brenda koje se odnose na kvalitetu proizvoda, svakako bismo istaknuli da su načinjeni od visokokvalitetnih prirodnih i certificiranih sirovina. Naši proizvodi ne sadrže štetne sastojke poput kemijskih i sintetičkih konzervansa, parabena, SLS-a, mirisa, silikona i bojila. Posjeduju Halal certifikat što garantira da ne sadrže alkohol, kao i određene elemente i sastojke životinjskog porijekla. Naš brend poštuje i pravila dobre proizvođačke prakse, posjeduje vlastitu politiku kvalitete te ISO standarde: ISO22716:2007 i ISO9001:2015. Svaki proizvod je rezultat vlastitog istraživanja, razvoja i proizvodnje Gloria tima od ideje do police te krajnjeg kupca na što smo veoma ponosni.

Priroda je vaš laboratorij, a gdje pronalazite inspiraciju za nove formule i proizvode?

– Sve počinje i završava u prirodi! Odnos s prirodom, još od djetinjstva, branje ljekovitog hercegovačkog bilja s bakom, obiteljske plantaže smilja i lavande bila su sjajna priprema za ovaj posao što je formalno obrazovanje upotpunilo i usmjerilo da danas postanemo renomirani brend prirodne kozmetike na Balkanu i šire. Za recepture i formule biramo samo najkvalitetnije prirodne sastojke, garantiranog porijekla i od provjerenih dobavljača te tu ne ostavljamo mjesta za kompromise. Inovativne ideje za nove formule i ideje nastaju prema potrebama tržišta i naših potrošača. Upravo smo našu baby kolekciju razvili u suradnji s mamama te smo u sklopu Mom eventa zajedno odlučivali o teksturi, praktičnim ambalažama za brzo kupanje i presvlačenje bebe i sastojcima.

Koji proizvodi su izazvali najveće oduševljenje kod ljubitelja vaše prirodne kozmetike?

– Dugogodišnji bestseller proizvodi našeg brenda su Gloria zlatni serum za lice od sedam vrsta hladno prešanih nerafiniranih biljnih ulja i eteričnih ulja, a razlog zašto ga toliko vole svi tipovi kože i godišta jeste da pomaže kod kožnih nepravilnosti od ožiljaka od akni kod tinejdžera do staračkih mrlja i popunjavanja bora. Naravno, kompletna zlatna kolekcija od smilja je od svog plasmana do danas neizostavan dio rutine njega lica dama širom svijeta. Rame uz rame s bestsellerima za lice stoje Gloria bestseller klinički dokazani šamponi za rast i protiv opadanja kose. Jedan proizvod koji je relativno nov pojam na našem tržištu, a također je važan dio njege za poticanje rasta kose je piling za vlasište. Za dodatnu njegu svakako savjetujemo korištenje 2u1 regeneratora i maske za kosu koji obnavlja kosu od korijena do vrhova, dubinski hrani i njeguje kosu te seruma za kosu koji jača dlaku iznutra te zaglađuje oštećene vrhove izvana.

Sigurni smo da uskoro planirate nove proizvode u vašem razvojnom laboratoriju, možete li nam otkriti neke detalje?

– Fokus će biti na popunjavanju proizvoda koji nedostaju našem asortimanu njege lica i općenito kozmetičkom tržištu našeg regiona. Svakako da će u pitanju biti neki novi revolucionarni sastojci iz prirode koji će biti prilagođeni određenim tipovima kože lica i sigurni smo da neće razočarati.

Kontinuirano širite vaše tržište zbog velike potražnje iz susjednih država, gdje se danas mogu pronaći vaši prirodni proizvodi?

– Gloria proizvodi su dostupni u svim bolje opremljenim ljekarnama u Bosni i Hercegovini, cm i dm poslovnicama, te na web shopu – www.prirodna.com. Proizvodi su dostupni i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, te u Hrvatskoj zaprimamo narudžbe iz zemalja EU.

Koji zlatni savjet biste dali beauty entuzijasticama koje čitaju ovo?

– Pa, svakako bismo krenuli od toga da budu nježne, najprije prema sebi, a zatim i svojoj koži. U današnjem svijetu gdje se svakodnevno mijenjaju beauty i skincare trendovi, postavljaju nerealna očekivanja i ideali ljepote, važno je ostati dosljedan sebi, voljeti sebe u vlastitoj koži i sa svakom svojom manom. Prirodna ljepota njegovana i naglašena prirodnom kozmetikom je nešto na čemu će vam koža biti zahvalna i nagraditi vas posebnim sjajem i samopouzdanjem.

Preuzeto sa Ladies In portala

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top